KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ FEN ED. FAK. LABORATUVAR KURULUMLARI TAMAMLANDI
KASTAMONU ÜNİVERSİTESİDE LABORATUVALARLARI İÇİN PROTEK LAB DEDİ!
 
Kastamonu Üniversitesinin 6 farklı laboratuvarının kurulumu tamamlandı!
Kastamonu Üniversitesi, 01 Mart 2006 tarih ve 5467 sayılı kanunla kurulmuş olup; Fen-Edebiyat Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Orman Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Sağlık Yüksekokulu, Beden Eğitim Spor Yüksekokulu, Kastamonu Meslek Yüksekokulu, Cide Rıfat Ilgaz Meslek Yüksekokulu ile İnebolu Meslek Yüksekokulundan oluşmaktadır.
 
Toplam 7.147 öğrenci öğrenim görmekte olup, 180 Akademik Personel ve 175 İdari Personel görev yapmaktadır. Kuruluş ve yapılaşma çalışmaları hızla sürmekte olan Kastamonu Üniversitesi, şu anda 4 Fakülte, 2 Yüksekokul, 3 Meslek Yüksekokulu, 2 Enstitü ile eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.  Üniversite Senatosunun kararı, Yüksek Öğretim Kurulunun olumlu görüşüyle; İletişim Fakültesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu ile Abana, Araç, Taşköprü ve Tosya ilçelerine Meslek Yüksekokulu açılması çalışmaları sürdürülmektedir. 
 
Ana yerleşke, Daday Yolu 3.Kmde bulunan "Kuzeykent Yerleşkesi”dir. Yerleşke içerisinde 1 Meslek Yüksekokulu binası, 1 Konferans Salonu binası, 1 Kapalı Spor Salonu binası, 6 Laboratuar ve Atölye binası, 1 Sosyal Tesis binası, açık spor sahaları ve daha önce yurt olarak hizmet veren daha sonra Rektörlük İdari Birimlerine tahsis edilen 2 bina bulunmaktadır. Yerleşke alanı yaklaşık 750 dönüm’dür, Ayrıca Kastamonu Valiliği ve Belediye Başkanlığınca ortaklaşan yürütülen çalışmalar sonucunda yerleşke alanının 2000 dönüme çıkarılması planlanmış ve bu konuyla ilgili çalışmalarda sonuç aşamasına gelinmiştir.
 
Kuzeykent Yerleşkesindeki yapılanma çalışmaları devam etmekte olup, yeni kurulan laboratuvarların tezgah ve ekipman sistemlerinde PROTEK LAB olarak bizleri tercih ettikleri için güzide üniversitemize teşekkürleri borç biliriz.